ua en ru

Apple запатентувала пристрій для захисту iPhone при падінні

Apple запатентувала пристрій для захисту iPhone при падінні
Компанія Apple отримала патент на пристрій для захисту смартфона Phone від ушкоджень у разі падіння.

Компанія Apple отримала патент на пристрій для захисту смартфона Phone від ушкоджень у разі падіння. Про це повідомляє портал TechCrunch.

Пристрій може змінити кут падіння iPhone, поки смартфон знаходиться у вільному падінні, таким чином, що отримані пошкодження виявляться мінімальними.

Також патент передбачає такі механізми, як автоматичне відключення кабелю зарядного пристрою. Однак переважно для зміни кута падіння буде використовуватися "вібромотор" смартфона, а також різні сенсори, які спочатку визначать те, що телефон падає, а потім запустять процес зміни кута падіння.

Описані в патенті технології частково були на моделях iPhone, що передували iPhone6 і 6 Plus. Один з описаних в патенті сенсорів, ультразвуковий датчик, поки ще не встановлений ні на одній з вже випущених версій смартфона.

Apple представила нові моделі iPhone 6 і iPhone 6 Plus на початку вересня. Вартість нових пристроїв разом з контрактом почнеться з 199 дол. за iPhone 6 16 Gb і 299 дол. за iPhone 6 Plus. Продажі стартували 19 вересня. Першими покупцями стали жителі США, Австралії, Великобританії, Німеччини, Гонконгу, Канади, Пуерто-Ріко, Сінгапурі, Франції та Японії.

Нагадаємо, Apple припинить виробництво iPhone 5C в середині 2015 р.