ua en ru

Apple запатентувала складаний смартфон з гнучким екраном

Apple запатентувала складаний смартфон з гнучким екраном Фото: Apple запатентувала складаний смартфон з гнучким екраном (uploadvr.com)

Компанія запатентувала кілька різних варіантів конструкції

Компанія Apple запатентувала складаний смартфон з гнучким екраном, повідомляє tom's Hardware.

У патенті описується смартфон, при створенні якого передбачається використовувати ряд гнучких компонентів, включаючи OLED-екран і металеву структуру.

Apple запатентувала складаний смартфон з гнучким екраном

"Причому, за задумом Apple, в якості останньої може застосовуватися нитинол - сплав нікелю і титану, відомий своєю еластичністю і ефектом пам'яті форми. А серед альтернативних варіантів у патенті Apple фігурують гнучкі полімери", - зазначає видання.

На картинках патенту представлена конструкція смартфона, що включає в себе шарнір, що об'єднує верхню і нижню частини iPhone. У верхній частині, як підкреслює видання, можуть перебувати камери, контролери дисплея, модулі акустичної системи і сенсор освітленості, а в нижній частині - мікрофон, CPU, GPU, вібромотор і інші компоненти. Обидві частини об'єднані гнучкими друкованими платами.

Apple запатентувала складаний смартфон з гнучким екраном

"Причому в одному з прикладів екран смартфона складається всередину, нагадуючи звичайні розкладачки, а в іншому - назовні, що дозволяє використовувати гаджет навіть в складеному стані", - повідомляє видання.

Нагадаємо, раніше Apple отримала патент на спортивні навушники.