ua en ru

Apple виграла патентний спір з Motorola щодо права на технологію розблокування пристроїв з сенсорним екраном

Американська компанія Apple виграла черговий патентний спір з Motorola, залишивши за собою права на технологію розблокування пристроїв з сенсорним екраном slide-to-unlock, відому всім власникам iPhone, передає BBC. Сенс технології в тому, що користувач повинен провести зліва направо по екрану, щоб зняти блокування пристрою.

Таким чином, суд вперше встав на сторону Apple за всю історії численних позовів з Motorola з приводу патентних прав. Судовий розгляд проходило в німецькому м. Мюнхені, тому рішення суду має силу лише в Німеччині.

За словами представника Motorola, рішення суду ніяк не вплине ні на поточні продажі, ні на нові розробки. Незважаючи на це, компанія має намір подавати апеляцію.

На думку ряду експертів, перемога Apple може вплинути на результат всіх патентних позовів за участю операційної системи Android, на якій працюють більшість смартфонов Motorola.

Apple - американська компанія, яка займається виробництвом програмного забезпечення, персональних комп'ютерів серії Mac, аудіоплеєрів iPod, смартфонів iPhone і планшетних пристроїв iPad. Штат компанії складає близько 35 тис. чоловік. Штаб-квартира корпорації знаходиться в м. Купертіно (штат Каліфорнія).

Компанія Motorola Solutions з'явилася на початку 2011 р. після реорганізації Motorola Inc., колись одного з лідерів телекомунікаційної індустрії. Колишня Motorola розділилася на дві незалежні компанії - Motorola Solutions і Motorola Mobility Holdings. Перша успадкувала від Motorola активи з фокусом на обслуговуванні комерційних замовників (виробництво сканерів штрих-кодів, приймачів, обладнання для бездротових мереж). Друга спеціалізується на споживчих комунікаційних пристроях. 13 лютого Єврокомісія (ЄК) схвалила операцію між американськими компаніями Google і Motorola Mobility, згідно з якою Google придбає Motorola Mobility за 12,5 млрд дол.