ua en ru

Apple створює соцмережу Find My Friends

Компанія Apple запустить соціальну мережу для користувачів iOS. Продукт під назвою Find My Friends буде вбудований в "хмарний" сервіс iСloud, вихід якого запланований на осінь. За даними сайту AppleІnsider.com, посилання на соцмережу були виявлені в HTML-коді майбутнього iСloud.

Опубліковані фрагменти коду свідчать про те, що в Find My Friends з'являться всі звичайні для соцмережі функції. Крім того, назва мережі, яка перекликається з Find My iРhone, дозволяє припустити наявність геолокації. На користь цієї версії говорить запатентований Apple в 2010 році сервіс обміну GPS-даними Friend Locator.

"Компанія активно розробляє додатки для iOS, і створення соцмережі - цілком виправданий крок", - говорить гендиректор Telecomdaily Денис Куськов. За його словами, мережа може зібрати серйозну аудиторію завдяки здібностям Apple чітко потрапляти в очікування цільової аудиторії. При цьому експерт припустив, що Find My Friends інтегрують з іншими соцмережами, щоб не обмежуватися прихильниками Apple. "Можна досягти хороших показників за рахунок власників iРhone і iРad. Але якщо буде інтеграція з іншими мережами, продукт досягне великих успіхів", - підкреслює він. Інакше, за словами експерта, Find My Friends не зможе серйозно конкурувати з існуючими сервісами.