ua en ru

Apple проведе безпрограшну новорічну лотерею у Японії

Каліфорнійська Apple вирішила зробити новорічний подарунок покупцям у Японії і планує влаштувати свого роду безпрограшну лотерею в національному стилі.

Каліфорнійська Apple вирішила зробити новорічний подарунок покупцям у Японії і планує влаштувати свого роду безпрограшну лотерею в національному стилі, передає "Росія 24".

2 січня 2014 р. фірмові магазини Apple у Японії проведуть власну версію традиційного японського новорічного звичаю "фукубукуро" (мішок із сюрпризом).

Суть акції буде полягати в тому, що за фіксовану суму у 345 дол. покупець отримає якийсь призовий набір продуктів Apple. В "мішку" може виявитися, скажімо, iPod у комплекті із фірмовою футболкою. Однак якщо покупцеві по-справжньому пощастить, то за ці гроші йому дістанеться iPad або навіть MacBook Air.

У підсумку вартість отриманих товарів може в кілька разів перевищити заплачену за сюрприз суму.

Apple - не єдина компанія, яка пропонує подібні акції на честь святкування Нового року. Аналогічні заходи користуються у Японії величезною популярністю.

Нагадаємо, що в жовтні цьогоріч на моделі від Apple припало 76% продажів на японському ринку смартфонів. Про це повідомляла аналітична компанія Kantar Worldpanel. Нові iPhone з'явилися у продажу на островах наприкінці вересня і користуються істотним попитом.

На світовому ринку пристрої на Android міцно утримують перше місце. Android, за підрахунками IDC, зуміла захопити 81% ринку смартфонів у III кварталі 2013 р. У трьох наступних у рейтингу найпопулярніших операційних систем значення куди нижче: iOS - 12,9%, Windows Phone - 3,6%, BlackBerry - 1,7%.

Напередодні повідомлялося про те, що Apple починає поставки iPhone на ринок Китаю. Американська корпорація уклала угоду на поставку своїх смартфонів iPhone оператору China Mobile. Продажі iPhone 5s і 5c у спеціалізованих магазинах China Mobile розпочнуться 17 січня 2014 р.