ua en ru

Apple представила нове покоління розумних годинників та iPad

Apple представила нове покоління розумних годинників та iPad Фото: Apple представила нові планшети (apple.com)
Автор: РБК-Украина

Американська компанія Apple представила нове покоління смарт-годинників Watch Series 6 та планшетів iPad. Головною особливістю нових годинників стала можливість виміряти рівень кисню в крові.

Презентація новинок пройшла на YouTube-каналі Apple.

Apple Watch Series 6

Нова функція позиціонується не тільки для спортсменів, але й для людей, у яких низький рівень кисню в крові викликає головний біль і погане самопочуття. Виробник обіцяє, що рівень кисню буде вимірюватися навіть під час сну.

Watch 6 Series працює на процесорі Apple S6, заснованому на A13 Bionic і адаптованому для смарт-годинників. Операційна система - WatchOS 7. Новий чіп дозволяє в режимі реального часу визначати висоту над рівнем моря.

Також анонсовано два нові кольори - синій і червоний (Product Red). В додаток до них представили нові ремінці, в тому числі силіконові й тканеві з плетінням, а також набір циферблатів.

Фото: нові смарт-годинники від Apple (apple.com)

Apple Watch Series 6 з'являться у продажу в США за ціною від 399 доларів. Більш доступна модель Watch Series SE продаватиметься за 279 доларів. Від старшої вони відрізняються відсутністю просунутих функцій вимірювання рівня кисню в крові.

Ціни на Watch Series 3 будуть знижені до 199 доларів.

Новий iPad і Ipad Air

Оновлення отримав "класичний" 10,2-дюймовий iPad. Тепер він працює на базі процесора A12 Bionic, який на 40% швидше за попереднє покоління, та підтримує Apple Pencil.

Ціна залишилася без змін - від 329 доларів.

Apple представила нове покоління розумних годинників та iPad

Фото: новий iPad (apple.com)

Куди більше змін зазнав iPad Air четвертого покоління. Йому дістався дизайн старшого iPad Pro без фізичної кнопки. Touch ID розмістився в кнопці включення, при цьому функції ID немає.

Працює планшет на 5-нанометровому процесорі A14, який буде і в iPhone 12. Продаватиметься у кількох кольорах за ціною від 599 доларів.

Apple представила нове покоління розумних годинників та iPad

Фото: новий iPad Air (apple.com)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Apple представить новий iPhone не раніше жовтня.