ua en ru

Apple отримала дозвіл на випробування машин з автопілотом в Каліфорнії

Apple отримала дозвіл на випробування машин з автопілотом в Каліфорнії Фото: автомобіль з автопілотом

Дозвіл на тест-драйв видав Державний департамент автомобільного транспорту

Американська компанія Apple офіційно отримала дозвіл від Державного департаменту автомобільного транспорту на випробування автомобілів з автопілотом. Про це повідомляє Reuters.

"Випробування автомобілів на автопілоті від Apple пройдуть в штаті Каліфорнія. У загальному списку на сайті департаменту значиться 30 компаній, яким можна випробування автомобілів, оснащених автопілотом", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, серед цих компаній присутній підрозділ Google Alphabet Inc, Ford Motor Co, Volkswagen AG, Daimler AG, Tesla Motors Inc і General Motors Co. Багато компаній заявили, що перші автомобілі будуть запущені в 2020 році, але деякі експерти вважають, що це може зайняти набагато більше часу із-за проблем регулювання.

У відповідності з встановленими правилами, у разі виникнення яких-небудь ДТП з самоврядними автомобілями, виробники зобов'язані не пізніше ніж через 10 днів надати до департаменту автотранспорту докладний звіт про подію. Крім того, виробники повинні надавати офіційним особам щорічні доповіді про хід випробувань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська компанія Apple заявила про намір придбати велику частину бізнесу напівпровідників японської компанії Toshiba.