ua en ru

Apple подешевшала на 66 млрд дол. після звіту за третій квартал

Apple подешевшала на 66 млрд дол. після звіту за третій квартал Фото: Apple

Ціна паперів продовжила знижуватися і після офіційного закриття біржі NASDAQ

Після відкриття торгів на Франкфуртській біржі вартість акцій Apple впала на 7,7% - з 119,94 євро до 110,7 євро. Таким чином, інвестори на європейській площадці відреагували на негативний результат Apple, зафіксований вчора на нью-йоркській біржі NASDAQ, де вартість акцій Apple впала на 1% - з 132,92 дол. до 130,75 дол. за штуку, передає РБК.

Ціна паперів продовжила знижуватися і після офіційного закриття біржі NASDAQ. В ході електронних торгів ціна акцій Apple падала до 119,2 дол., що на 8,8% нижче рівня закриття останнього. Таким чином, загальна вартість компанії знизилася приблизно на 66,3 млрд дол.

Різке падіння котирувань експерти пов'язують з опублікованої напередодні звітністю Apple, згідно з якою результати роботи компанії в третьому кварталі 2015 фінансового року виявилися гіршими, ніж очікували аналітики. За даними Apple, за квартал, що закінчився 27 червня 2015 року, компанією було продано приблизно 47,5 млн смартфонів iPhone, тоді як аналітики раніше передбачали, що буде продано більше 48,8 млн апаратів.

Крім того, невдоволення інвесторів викликала відмова Apple розкрити дані про продажі нового гаджета - "розумного" годинника AppleWatch. Дані про продажі були об'єднані з результатами продажу приставок Apple TV, плеєрів iPod і різних аксесуарів. Загальна виручка по графі "Інші продукти" склала 2,641 млрд дол., що приблизно в півтора рази перевищує показники до початку продажів "розумного годинника.

У компанії Apple результати третього кварталу 2015 року фінансового року вважають більш ніж просто вдалими.

"Цей квартал був просто неймовірним завдяки зростанню виручки від продажів iPhone на 59% порівняно з минулим роком, впевненим продажам Mac, рекордною за весь час виручці від сервісів на чолі з App Store і просто відмінного старту Apple Watch", - сказав глава Apple Тім Кук, слова якого наводяться в повідомленні корпорації.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, прибуток Apple в III кварталі фінансового року зріс до 10,7 млрд дол.