ua en ru

Apple відкрила веб-версію iCloud для всіх користувачів

Веб-версія "хмарного" сервісу Apple - iCloud.com - вийшла з режиму бета-тестування. Раніше отримати до неї доступ могли тільки розробники. Тепер же вона відкрита всім користувачам, передає "Росія-24".

Онлайнова версія iCloud служить для синхронізації даних між декількома пристроями. Наприклад, за допомогою сайту користувачі можуть налаштувати програми, які є в iOS-пристрої і на комп'ютері Mac - "Примітки", "Контакти", "Календар", "Нагадування" та інші.

Програма Find My Phone в "настільній" iCloud була перероблена. Вона дозволяє заблокувати свій iPhone, якщо він був загублений, або відправити на смартфон контактні дані, щоб той, хто його знайшов, міг зв'язатися з власником. У набір додатків також увійшла поліпшена "Пошта" з новою функцією "віп-списків". Вона покаже повідомлення, якщо лист надійшов від контакту, занесеного до обраного.

Сервіс iCloud був представлений на конференції WWDC в червні минулого року. Він призначений для віддаленого зберігання музики, відео, документів, програм та іншого контенту. Завдяки "хмарі" Apple користувачі можуть безкоштовно завантажувати на сервери компанії дані обсягом до 5 ГБ і переносити їх на будь-який iOS-пристрій.

Музика, куплена в iTunes Store, або програми в App Store під це обмеження не потрапляють. "Вагу" в iCloud мають, наприклад, електронні листи, налаштування, документи та інша персональна інформація. При перевищенні ліміту Apple пропонує розширити обсяг сховища за окрему плату. Додаткові 10, 20 і 50 ГБ коштують 20, 40 і 100 доларів на рік відповідно.

В операційній системі iOS 6 і 11-й версії iTunes, які вийдуть 19 вересня, можливості "хмари" Apple будуть розширені. Приміром, iCloud дозволить синхронізувати закладки Safari, обмінюватися фотографіями та залишати коментарі до них. А купивши трек в iTunes Store, отримати доступ до нього можна буде з будь-якого "яблучного" пристрою.

Читайте також: iPhone 5: Apple презентувала новий смартфон