ua en ru

Apple оголосила про запуск програми з оптової закупівлі додатків для корпоративного сегменту

Apple оголосила про запуск програми з оптової закупівлі додатків для корпоративного сегмента, освітніх закладів та інших організацій, де потрібно безліч копій одного і того самого ПО. Про це повідомила прес-служба компанії, передає телеканал "Росія-24".

Повідомляється, що програма під назвою Volume Purchase Program покликана забезпечити додатковими можливостями як покупців, так і розробників додатків. Останні зможуть встановлювати спеціальні оптові ціни на свої продукти.

Розробникам, які бажають працювати за програмою оптових продажів, потрібно підписатися на програму iTunes Connect, яка дозволяє відзначати, які програми доступні для оптової продажу, а які ні.

Покупцям же необхідно приєднатися до програми Volume Purchase Program, після чого для них відкривається можливість придбання додатків за спеціальними цінами. Apple, як і раніше, бере на себе проведення платежів і доставку додатків клієнтам.

За умовами програми, розробники можуть встановлювати знижки тільки в тому випадку, якщо клієнт замовляє більше 20 копій однієї програми одноразово.

Представники Apple заявили, що програма оптових продажів може бути корисною для підприємств, які реалізують програму BYOD (Bring Your Own Device). IT-адміністраторам таких організацій, як правило, необхідно створити однакову з точки зору софта середу.

На сьогоднішній день оптова програма працює тільки для розробників з Австралії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Нової Зеландії, Іспанії, Великобританії і США. В інших регіонах Apple обіцяє поступово розвивати проект.