ua en ru

Аpple звинуватили в крадіжці секретних даних

Аpple звинуватили в крадіжці секретних даних Фото: Qualcomm (flickr.comKārlis Dambrаns)

Виробник мікропроцесорів Qualcomm звинуватив Apple у крадіжці даних

Qualcomm звинуватив американську компанію Apple у крадіжці даних виробника мікропроцесорів, щоб позбутися від необхідності покладатися на компоненти Qualcomm. Про це повідомляє The Verge.

Видання пише, що Apple надала Intel код Qualcomm, щоб підвищити швидкість модему Intel. Як наголошується, претензії стали продовженням юридичної битви між Qualcomm і Apple, яка почалася майже два роки тому. Тоді представники компанії Apple заявили, що Qualcomm зловживає своїм положенням в якості домінуючого постачальника модемів для смартфонів, щоб вимагати необґрунтовані збори за патенти.

Зараз Qualcomm намагається стверджує, що має хороші докази. Зокрема, представники Qualcomm заявили, що їм вдалося переглянути документи, які показують, що інженери Apple і Intel ділилися вихідним кодом Qualcomm.

У позові йдеться, що в якийсь момент інженери Intel навіть поскаржилися Apple, що вони не змогли відкрити секретні файли Qualcomm, які були відправлені. В свою чергу інженери компанії створили для них нові, видимі файли, використовуючи власні інструменти Qualcomm.

Нагадаємо, раніше Європейська комісія оштрафувала майже на мільярд євро компанію з розробки і дослідження бездротових засобів зв'язку Qualcomm, яка є постачальником Apple.

На початку 2018 року стало відомо, що процесори Intel x86-64x схильні до серйозної уразливості в системі безпеки, як у компанію подали три окремих судових позови. Інформація про уразливість процесорів стала відома 2 січня 2018 року. Компанія повідомила, що усунення проблеми може спричинити за собою уповільнення роботи комп'ютерів з даними процесорами.