ua en ru

Apple і Nokia почали тісну співпрацю після завершення патентної суперечки

Apple і Nokia почали тісну співпрацю після завершення патентної суперечки Фото: Nokia і Apple

Між двома компаніями надзвичайно швидко завершився патентний спір

Американська корпорація Apple і фінська компанія-виробник телекомунікаційного обладнання Nokia планують тісне співробітництво у зв'язку із завершенням патентного спору між компаніями. Про це повідомляє Reuters.

"Apple вирішила патентний спір з Nokia і погодилася придбати більше своїх мережевих продуктів і послуг, піднявши акції Nokia на 7%. Угода означає, що Nokia отримає більше роялті від Apple за використання своїх патентів на мобільний телефон, що допоможе компенсувати зниження попиту на мобільне мережеве обладнання", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, аналітики не очікували такого швидкого вирішення спору, який розпочався у грудні. Зазвичай, подібні юридичні суперечки, широко поширені в галузі, затягуються на роки.

Крім того, за спільною заявою компаній, Nokia також буде поставляти продукти мережевої інфраструктури Apple, а Apple розпочне продажу цифрових продуктів для здоров'я в роздрібних і інтернет-магазинах Nokia і розгляне подальше співробітництво в галузі охорони здоров'я.

Цифрове охорона здоров'я - одна з тих областей, на які націлена Nokia, намагаючись розвинути нові компанії, щоб компенсувати падіння попиту на мережеве обладнання в масштабах всієї галузі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фінська компанія Nokia подала низку скарг в суди Німеччини і США проти американської Apple, стверджуючи, що продукти компанії порушують низку патентів Nokia.