ua en ru

Apple може випустити iPhone 5S вже влітку 2013 року

Компанія Apple може запустити в продаж нову версію свого смартфону-флагмана iPhone вже влітку поточного року, передає телеканал "Росія-24".

Компанія Apple може запустити в продаж нову версію свого смартфону-флагмана iPhone вже влітку поточного року, передає телеканал "Росія-24".

Таким прогнозом поділився аналітик компанії Jeffries Пітер Майзек, на думку якого iPhone 5S можна буде придбати вже в червні або липні. Він також повідомив, що компанія тестує два нових прототипи, один з яких iPhone 5S, інший - бюджетна версія цього смартфона.

В той же час директор з маркетингу Apple Філ Шиллер раніше спростував повідомлення в ЗМІ про те, що компанія розробляє дешеву версію iPhone для ринків країн, що розвиваються за ціною від 99 до 149 дол.

Читайте також: Apple спростовує розробку дешевого iPhone

За словами Шиллера, це не той напрямок, в якому компанія хоче розвивати свої продукти. Він також зазначив, що Apple контролює близько 20% ринку смартфонів, але при цьому отримує близько 75% всієї прибутку на цьому ринку внаслідок особливостей ціноутворення iPhone.

Нагадаємо, iPhone 5 має ідентифікатори "iPhone 5.1" і "iPhone 5.2" і працює на базі операційної системи iOS 6. Компанія Apple запустила в продаж iPhone 5 у вересні 2012 р. Згідно з планом, наступний айфон буде випущений в середині 2013 р. За неофіційними даними, компанія вже приступила до тестування нового гаджета.

Читайте також: Попит на новий iPhone 5 не виправдав очікувань Apple

Apple - американська компанія, яка займається виробництвом програмного забезпечення, персональних комп'ютерів, плеєрів і телефонів. Організація продає частину своєї продукції через власну мережу магазинів, які розташовані в США, Канаді, Великобританії, Японії та інших країнах. На компанію працюють близько 60,4 тис. осіб. Штаб-квартира корпорації знаходиться в м.Купертіно (штат Каліфорнія). Чистий прибуток Apple за підсумками 2011-2012 фінансового року, який закінчився 29 вересня 2012 р., зріс в 1,6 рази - до 41,73 млрд дол. Виторг компанії збільшився на 45% і склав 156,50 млрд дол.