ua en ru

Apple може продати 5-10 млн iWatch в 2014 р

У перший рік після запуску продажів компанія Apple зможе реалізувати від 5 до 10 млн "розумних" годинників, що в даному періоді дозволить їй отримати більше 2,5 млрд дол. додаткової виручки і 750 млн дол. прибутку.

У перший рік після запуску продажів компанія Apple зможе реалізувати від 5 до 10 млн "розумних" годинників, що в даному періоді дозволить їй отримати більше 2,5 млрд дол. додаткової виручки і 750 млн дол. прибутку. Про це повідомляє "Росія 24".

До такого висновку прийшов аналітик Джин Манстер з компанії Piper Jaffray, який провів дослідження, опитавши 800 американських споживачів, що користуються продукцією Apple, повідомляє видання USA Today.

На питання чи "Готові ви купити пристрій iWatch, яке буде синхронізовано з iРhone, за 350 дол.?" 12% з тих, у кого вже є смартфон від Apple, відповіли, що були б зацікавлені в ношеному девайсі. Інші відповіли "ні".

Враховуючи, що за межами США проникнення iРhone нижче, як і готовність споживачів платити за декілька дорогих пристроїв, Джин Манстер, екстраполюючи отримані результати, припустив, що в перший рік iWatch куплять лише 2-4% власників iРhone по всьому світі.

До 2014 р., коли передбачається запуск продажів ношеного пристрою, планується, що власниками iРhone будуть близько 293 млн осіб. Таким чином, продажі iWatch за перший рік складуть 5-10 млн штук.

При цьому з підрахунків Джина Манстера виходить, що якщо Apple реалізує 7,5 млн девайсів за ціною 350 дол. з коефіцієнтом валового прибутку 30%, компанія зможе отримати додаткову виручку у розмірі 2,6 млрд дол., або 790 млн дол. прибутку.

Проте приведені вище цифри - лише 1% річного виторгу і прибутку Apple, тому в перший рік запуск нового пристрою не зробить серйозного впливу на фінансовий стан корпорації.
Проте випуск інноваційних продуктів на ринок підкріплює упевненість інвесторів і аналітиків в тому, що у Apple все ще є козирі в рукавах.