ua en ru

Apple купила новозеландського розробника бездротової зарядки

Apple купила новозеландського розробника бездротової зарядки Фото: Apple (wikimedia.org)

Фінансові подробиці угоди не розкриваються

Американська корпорація Аpple придбала новозеландський стартап PowerbyProxi, що займається розробками у сфері бездротового підзарядки пристроїв. Про це повідомляє новозеландське видання Stuff.

При цьому фінансові подробиці угоди не розкриваються.

Старший віце-президент Apple Ден Річчіо назвав угоду "відмінним доповненням, оскільки Apple працює над створенням бездротового майбутнього".

Згідно з інформацією видання, угода була оформлена після того, як нещодавно Apple включила бездротову зарядку для нових смартфонів iPhone 8, iPhone 8 Plus X і iPhone під стандарту Qi.

Вказується, що технології стартапу можуть допомогти Apple створити бездротові зарядки для інших пристроїв iPad і MacBook.

Як повідомляється, PowerbyProxi заснована в 2007 році в Новій Зеландії і займається розробкою технологій, що дозволяють заряджати смартфони та інші пристрої без фізичного підключення до джерел електроживлення.

Нагадаємо, в кінці серпня Аpple вела переговори з фондом Bain Capital про подачу спільної заявки на придбання бізнесу японської Toshiba Corp. з виробництва мікрочіпів пам'яті.