ua en ru

Apple створить ноутбук-трансформер

Apple створює ноутбук-трансформер, повідомляє телеканал "Росія 24". Подібні пристрої дозволяють за кілька секунд перетворити повноцінний лептоп в планшетник. Поки є лише зображення з патенту, зареєстрованого Apple, і якщо судити по них, то компанія явно намагалася зробити наголос саме на важливості планшета, а можливості ноутбука стануть додатковою опцією.

На відміну від більшості сучасних трансформерів клавіатура у "яблучного" пристрою тримається на магнітах і легко від'єднується, що нагадує принцип компонування Microsoft Surface. Але мова все-таки йде не про планшетник з кнопками: під клавіатурою прихована основна електронна начинка гаджета, екран виконує функцію інтерфейсу, за допомогою якого можна нею керувати. Іншими словами, якщо користувач попрацював за ноутбуком, а потім від'єднав екран, вся інформація як і раніше зберігається в частині з клавіатурою, але доступ до неї зберігається.

Apple припускає два варіанти роботи такої системи: або використовується спеціальний чіп бездротового зв'язку, або практично будь-який з існуючих типів бездротової передачі даних, наприклад Bluetooth, WiFi і так далі.

Патент передбачає можливість роботи дисплея трансформера з іншими пристроями. Тобто він може відображати інформацію не тільки з власної базової частини, але і з цифрових камер, смартфонів і так далі.

Крім того, як повідомляється, можливо, база зможе передавати планшетній частини не тільки дані, але і живлення без використання проводів.

Читайте також: Для Apple будівництво нового кампусу обійдеться у 5 млрд дол