ua en ru

Апарати РНБО та Адміністрації Президента можуть бути об'єднані після скорочення, - С.Льовочкін

Кадрове скорочення, що проводиться в рамках адміністративної реформи, торкнеться апаратів Адміністрації Президента і Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Про це сьогодні повідомив голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, передає кореспондент РБК-Україна.
"Скорочення торкнеться і апарату РНБО, як і заступників голів Адміністрації Президента", - зазначив С.Льовочкін, не уточнивши, хто саме з його заступників буде звільнений, а також, хто буде звільнений із заступників секретаря РНБО Раїси Богатирьової. "Ми з Р.Богатирьовою зараз працюємо над цим питанням і в близькому майбутньому внесемо його на розгляд Президента Україна Віктора Януковича", - заявив голова Адміністрації Президента.
Він також додав, що, можливо, майбутня структура буде оптимізована за аналогією з майбутньою структурою міністерств - міністр, один перший заступник міністра, один заступник міністра, а також керівник апарату. "Те, що на мові менеджменту називається HR-менеджер", - пояснив С.Льовочкін функцію керівника апарату у міністерстві.
Коментуючи можливість введення апарату в РНБО до складу Адміністрації Президента, С.Льовочкін не виключив такої можливості. "Апарат РНБО виконує дві функції - організаційну та експертно-аналітичну. Організаційну систему може на себе взяти Адміністрація Президента, а експертно-аналітичну - міністерства і відомства, керівники яких входять до складу Радбезу. Так буде вибудувана більш зрозуміла система відповідальності", - підкреслив С.Льовочкін.