ua en ru

Апеляційний госпсуд підтвердив законність приватизації Балаклавського рудоуправління.

Київський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу ТОВ "Смарт-Групп", відмінив рішення Господарського суду м. Києва від 12 листопада 2009 р., відмовивши Генеральній прокуратурі України в позові. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Смарт-холдинг".

Своїм рішенням суд підтвердив необгрунтованість доводів ГПУ про порушення з боку Фонду державного майна України і ТОВ "Смарт-Групп" в процесі продажу пакету акцій ОАО "Балаклавське рудоуправління ім. М.Горького". Рішення Апеляційного господарського суду вступило в законну силу, і свідчить про законність приватизації ОАО "Балаклавське рудоуправління ім. Горького".

Нагадаємо, компанія "Смарт-Групп" подала документи на приватизацію ОАО "Балаклавське рудоуправління ім. Горького" на підставі оголошення про проведення конкурсу, яке Фонд державного майна опублікував в кінці 2004 р. Приватизаційний конкурс повинен був проводитися в лютому 2005 р. Проте на підставі прийнятої на початку 2005 р. постанови Верховної Ради Фонд держмайна припинив проведення конкурсу. Після того, як постанова втратила силу, в 2006 р. ФДМУ провів конкурс, на якому компанія "Смарт-Групп" придбала 93,83% акцій рудоуправління.

ВАТ "Балаклавське рудоуправління ім. Горького" є одним з градоутворювальних підприємств Севастополя, проводить металургійний вапняк, щебеневий і піщаний матеріал, бутовий камінь.