ua en ru

Апеляційний суд підтвердив законність перебування Рожкової на посаді заступника голови НБУ

Апеляційний суд підтвердив законність перебування Рожкової на посаді заступника голови НБУ Фото: Катерина Рожкова (bank.gov.ua)

 У НБУ рішення Апеляційного суду міста Києва вважають таким, що повністю відповідає законодавству України

Апеляційний суд міста Києва підтвердив правомірність виконання заступником голови НБУ Катериною Рожковою своїх посадових обов’язків. Про це повідомила прес-служба НБУ.

"Сьогодні, 15 травня 2018 року, Апеляційний суд міста Києва задовольнив апеляційну скаргу Національного банку України та скасував ухвалу Дарницького районного суду від 26.12.2017 у справі за позовом народного депутата Ігоря Луценка, якою було заборонено Катерині Рожковій здійснювати свої повноваження як заступника голови НБУ та члена правління Національного банку", - йдеться у повідомленні.

У НБУ заявили, що вважають рішення Апеляційного суду міста Києва таким, що повністю відповідає законодавству України та зазначають, що ухвала районного суду фактично блокувала діяльність Нацбанку та створювала загрози для забезпечення стабільності національної грошової одиниці.

Нагадаємо, у грудні 2017 Дарницький районний суд відсторонив від виконання обов'язків заступника голови Національного банку України (НБУ) Катерину Рожкову.

25 квітня 2018 року Національний банк звернувся зі скаргою до Апеляційного суду міста Києва одразу ж після того, як 24 квітня 2018 року несподівано зі ЗМІ стало відомо про тимчасову заборону Дарницького райсуду заступнику голови НБУ Катерині Рожковій брати участь у роботі та засіданнях правління Національного банку, а також вчиняти будь-які дії, пов'язані з виконанням своїх службових повноважень до вирішення спору по суті.