ua en ru

Апеляційний суд підтвердив стягнення з компанії соратника Коломойського 4 млн дол

Апеляційний суд підтвердив стягнення з компанії соратника Коломойського 4 млн дол Фото: гендиректор "1+1" Олександр Ткаченко

Суд зобов'язав "Лінію кіно" задовольнити позов "Брокбізнесбанку"

Київський апеляційний господарський суд зобов'язав ТОВ "Лінія кіно" виплатити ПАТ "Брокбізнесбанк" 4 млн дол. заборгованості за кредитом. Про це повідомляє прес-служба суду.

Раніше госпсуд Києва від 18 грудня 2014 р. повністю задовольнив цей позов, однак "Лінія кіно" подала апеляцію.

"Враховуючи всі обставини справи, колегія суддів КАГС прийшла до висновку, що суд першої інстанції правомірно задовольнив позов банку, оскільки на момент розгляду справи судом першої інстанції термін виконання зобов'язання за кредитним договором відповідачем виконано не було. Тому, своєю постановою від 02.04.2015 КАГС зобов'язав товариство сплатити свій борг банківській установі", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що за даними ЗМІ, співвласником ТОВ "Лінія кіно" є генеральний директор каналу "1+1" (який входить в медіа-групу українського бізнесмена Ігоря Коломойського) Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, в середині квітня суд повернув у держвласність 10,3 га землі, що належить компанії ТОВ "Петра Енерго", яку пов'язують з одним із колишніх керівників РНБО Андрієм Клюєвим.