ua en ru

Апеляційний суд скасував цілодобовий домашній арешт для екс-голови Державіаслужби

Апеляційний суд скасував цілодобовий домашній арешт для екс-голови Державіаслужби Фото: Денис Антонюк

Суд встановив міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з 21:00 до 7:00

Апеляційний суд м. Києва скасував цілодобовий домашній арешт для екс-голови Державної авіаційної служби України Дениса Антонюка. Відповідне рішення сьогодні ухвалила колегія суддів, передає кореспондент РБК-Україна.

Апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу захисту екс-голови Державної авіаційної служби України Дениса Антонюка на рішення Печерського районного суду м. Києва щодо обрання міри запобіжного заходу підозрюваному по ч.2 ст.364 Кримінального Кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем) у вигляді цілодобового домашнього арешту і встановив міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з 21:00 до 7:00.

"Застосувати до підозрюваного Антонюка Дениса Юрійовича запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в певний період доби, заборонивши останньому залишати місце свого проживання в період часу з 21 години до 7 години наступної доби, визначити строк дії ухвали до 9 листопада 2015 року", - повідомив суддя Бець.

Суд також зобов'язав Антонюка здати на зберігання слідчого усі документи для в'їзду і виїзду з України.

"Покласти на підозрюваного Антонюка Дениса Юрійовича наступні обов'язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме, - прибувати до слідчого суду чи іншого органу державної влади з встановленою періодичністю, не відлучатись з населеного пункту, в якому він зараз проживає, без дозволу слідчого прокурора або суду, здати на зберігання слідчого свій закордонний паспорт, паспорти для виїзду за кордон, інші документи, які дають право в'їзду в Україну та виїзду з України, утримуватись від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні, зобов'язати Антонюка протягом дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з'являтись за кожною вимогою слідчого, суду чи іншого органу державної влади", - сказав суддя.

Нагадаємо, 11 вересня колишнього голову Державної авіаційної служби Дениса Антонюка посадили під домашній арешт. Колишньому чиновнику інкримінується перешкоджання діяльності окремих авіаперевізників та підприємств з надання послуг у сфері авіації.