ua en ru

Апеляційний суд Київської області залишив під вартою кримінального авторитета з Росії Миколу Кравченко

Апеляційний суд Київської області вчора скасував рішення Обухівського районного суду та залишив під вартою Миколу Кравченка (відомого також як Коля Біс), який перебуває в міжнародному розшуку з 2009 року, повідомляє "Комерсант-Україна".

Нагадаємо, Коля Біс, якого співробітники правоохоронних органів РФ вважали кримінальним авторитетом Новгородської області, обвинувачується в організації вбивства свого суперника - ще одного кримінального авторитета Олега Журавльова в 1996 році. Крім іншого, Микола Кравченко разом з підприємцем з Великого Новгорода Тельманом Мхітаряном звинувачуються в здирстві, яке заподіяло шкоду на суму близько 47 млн ​​руб. (12 млн грн).

Коля Біс був затриманий 2 березня у місті Українка Обухівського району Київської області. Для його затримання прибули співробітники управління МВС Росії по Новгородській області, які, втім, не брали участі в операції. Але в понеділок Обухівський райсуд відмовив прокуратурі Київської області в тимчасовому арешті Миколи Кравченка. За словами співрозмовника видання в МВС, 4 березня до будівлі Обухівського райсуду раптово прийшли близько 40 чоловіків спортивної статури, щоб підтримати Миколу Кравченка. "Це були люди з явно борцівською зовнішністю, у деяких були помітні зламані носи і вуха, - розповіло джерело в МВС. - Нам довелося навіть викликати "Беркут" щоб уникнути можливих ускладнень ситуації".

Термін утримання Колі Біса під вартою закінчувався о 13:00 вчорашнього дня. Однак учора вранці прокуратура Київської області встигла оскаржити рішення райсуду. "Ми подали скаргу в Апеляційний суд, який до 13:00 скасував рішення суду першої інстанції і застосував до пана Кравченка тимчасовий арешт на 40 діб. Тепер ми чекаємо документів від російської сторони, після розгляду яких почнеться екстрадиційна процедура. Проте остаточне рішення про видачу Миколи Кравченко все ж буде приймати українська сторона", - сказало джерело в прокуратурі Київської області. Міститися Микола Кравченко буде в Лук'янівському СІЗО.

Читайте також: У Москві вбито кримінального авторитета Діда Хасана