ua en ru

Апеляційний суд Києва постановив повернути державі льодовий палац "Авангард"

Апеляційний суд погодився з доводами прокуратури м. Києва та залишив без змін рішення суду першої інстанції щодо повернення у власність держави льодового палацу "Авангард" у Шевченківському районі.

Апеляційний суд погодився з доводами прокуратури м. Києва та залишив без змін рішення суду першої інстанції щодо повернення у власність держави льодового палацу "Авангард" у Шевченківському районі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури м. Києва.

Приміщення льодового палацу площею 8,4 тис. кв. м з 1990 р. перебувало у власності громадської організації та використовувалося для підготовки основного складу хокейного клубу "Сокіл" та дитячо-юнацької школи з хокею.

У 2010 р. "Авангард" було закрито на реконструкцію, яку планувалося завершити за два роки. Однак, незважаючи на виділені державою кошти на реконструкцію, спортивний заклад й досі нормально не функціонує.

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура столиці заявила позов з вимогою повернути спірний об'єкт у власність держави, який Господарський суд Києва задовольнив у повному обсязі.

Суд апеляційної інстанції також підтримав позицію прокуратури та залишив рішення Господарського суду без змін.