ua en ru

Апеляційний суд Києва підтвердив стягнення з акціонерного товариства понад 31 млн гривень до держбюджету

Апеляційний суд Києва підтвердив стягнення з акціонерного товариства понад 31 млн гривень до держбюджету Фото: ГПУ (РБК-Україна)

ПАТ визнано винним у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції

Київський апеляційний господарський суд підтвердив законність вимог Генеральної прокуратури про стягнення до державного бюджету України понад 31,7 млн гривень штрафних санкцій та пені за порушення антимонопольного законодавства. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Повідомляється, що в 2012 році Антимонопольним комітетом України за зловживання монопольним становищем одне з публічних акціонерних товариств визнано винним у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції.

Так, на ПАТ накладено штраф у розмірі 15,9 млн гривень, однак до теперішнього часу штраф не сплачений.

Рішенням господарського суду Києва від 30 червня задоволено позов ГПУ, і за несвоєчасне виконання рішення АМКУ із зазначеного товариства в примусовому порядку стягнуто понад 31,7 млн гривень штрафу і пені. Однак підприємство оскаржило його в апеляційному порядку.

Зазначено, що апеляційний господарський суд постановою від 12 вересня підтвердив законність позовних вимог прокурора і залишив рішення суду першої інстанції в силі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет України порушив справу за фактом антиконкурентних узгоджених дій на ринку скрапленого газу.