ua en ru

Апеляційний суд Києва залишив А.Макаренка під вартою

Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання щодо законності утримання під вартою екс-голови Державної митної служби України Анатолія Макаренка. Про це повідомляє прес-служба БЮТ.

З відповідним клопотанням на рішення Печерського райсуду зверталися адвокати А.Макаренка. Захист аргументував свою позицію тим, що А.Макаренка було затримано незаконно, з порушенням процесуальних норм.
"Вважаю моє затримання 23 червня 2010 р. безпідставним, необґрунтованим і абсолютно неадекватним ні моїй процесуальній поведінці, ні матеріалам справи", - заявив А.Макаренко.
Він зазначив, що 23 червня 2010 р. добровільно прибув до слідчого і більше трьох годин допитувався у якості свідка. Після допиту екс-голову Держмитслужби, за його словами, тримали в приміщенні слідчого управління більше трьох годин, не надаючи відповідних роз'яснень щодо причини затримання.
Нагадаємо, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення продовжити термін утримання під вартою екс-голови Державної митної служби України Анатолія Макаренка до 23 жовтня 2010 р.