ua en ru

Апеляційний суд заарештував заступника слідчого управління ГПУ Шапакина

Апеляційний суд заарештував заступника слідчого управління ГПУ Шапакина Фото: Апеляційний суд

Суд також збільшив заставу до 6,4 млн грн

Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляцію Генеральної прокуратури України (ГПУ) і постановив застосувати до заступника голови слідчого управління ГПУ Володимиру Шапакину запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 6,4 млн грн, передає кореспондент РБК-Україна.

"Апеляцію прокурора Опанасенко задовольнити частково. Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою задовольнити. Застосувати до Шапакина Володимира Володимировича запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Визначити Шапакину Володимиру Володимировичу заставу в розмірі 5 тисяч мінімальних заробітних плат, що становить 6 млн 400 тис. грн. Застава має бути внесений протягом 5 діб з моменту оголошення постанови", - заявив головуючий суддя Віктор Глиняний.

Нагадаємо, Апеляційний суд міста Києва залишив без змін рішення Печерського районного суду, який застосував запобіжний захід екс-заступник прокурора Київської області Олександра Корнийцу у вигляді тримання під вартою або, як альтернатива, застава у розмірі 3,2 млн грн.