ua en ru

Апеляційний господарський суд підтвердив право власності Києва на 80% акцій "Київміськбуду"

Київський апеляційний господарський суд 18 січня 2011 року залишив у силі рішення про визнання права власності на 80% акцій холдингової компанії (ХК) "Київміськбуд" за Києвом. Про це повідомляє пресс-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).
Водночас апеляційна інстанція визнала недійсним договір купівлі-продажу 80% акцій ХК "Київміськбуд", який був підписаний головним управлінням комунальної власності КМДА з ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон" у липні 2009 року.
Суд також відмовив у задоволенні апеляційних скарг ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон", Atima Limited та Satilina Limited, які заперечували право власності Києва на акції холдингу.
Постанова Київського апеляційного господарського суду набуває законної сили з дня її прийняття.
Нагадаємо, муніципальний пакет акцій "Київміськбуду" в липні 2009 р. у розмірі 80% був проданий за 114 млн 75 тис. грн на Українській універсальній торговельній біржі компанії "Фінансова компанія "Новий регіон".
В жовтні 2010 р. Госпсуд Києва визнав територіальну общину Києва в особі Київради власником 80% акцій холдингової компанії "Київміськбуду".