ua en ru

Апеляційний госпсуд Києва відмінив стягнення з "УкрГазЕнерго" до "Нафтогазу" 860 млн грн

Київський апеляційний господарський суд повністю скасував рішення господарського суду м. Києва від 13 жовтня 2010 р. у справі № 42/78-17/284 за позовом ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" до ЗАТ "УкрГазЕнерго" про стягнення 860 млн 874 тис. 366,04 грн. Про це йдеться в судовому рішенні, опублікованому в Єдиному реєстрі розкриття судової інформації.
Суд також прийняв нове рішення, яким в позові "Укртрансгазу" до "УкрГазЕнерго" про стягнення 860 млн 874 тис. 366,04 грн відмовлено повністю.
ЗАТ "УкрГазЕнерго" - українська компанія, що працює на ринку енергоносіїв, веде бізнес із закупівлі енергоресурсів та їх реалізації промисловим споживачам України. "УкрГаз-Енерго" було створено в лютому 2006 р. задля виконання угоди між НАК "Нафтогаз України", ВАТ "Газпром" (РФ) і компанією RosUkrEnergo AG (Швейцарія), що гарантує взаємне узгодження інтересів у сферах поставок природного газу до України з Центральної Азії, транзиту природного газу з території Росії до Європи, споживання газу в Україні.
Акціонерами "УкрГазЕнерго" є "Нафтогаз України" і компанія RosUkrEnergo AG (Швейцарія), кожна з яких контролює 50% акцій.