ua en ru

Апакан закликав сторони конфлікту на Донбасі подбати про безпеку місії ОБСЄ

Апакан закликав сторони конфлікту на Донбасі подбати про безпеку місії ОБСЄ Фото: Апакан закликав подбати про безпеку місії ОБСЄ

Апакан назвав безпеку спостерігачів місії і цивільного населення основним пріоритетом

Безпека неозброєних цивільних спостерігачів Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ), а також цивільного населення на сході України має бути пріоритетною для сторін конфлікту на Донбасі. Про це заявив голова СММ ОБСЄ Україна Ертугрул Апакан у своєму зверненні до Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"Потрібно не більше обіцянок, а більше виконання вже існуючих обіцянок. Без виправдань і без зволікання", - заявив Апакан.

Відомо, що виступ голови місії відбувся менш ніж через три тижні після загибелі одного зі спостерігачів ОБСЄ і поранення ще двох спостерігачів.

Апакан розповів про заходи, які були вжиті, щоб попередити подібні інциденти, у тому числі про обмеження патрулювання асфальтованими і бетонними дорогами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СММ ОБСЄ зареєструвала збільшення заборонених важких озброєнь на тимчасово непідконтрольній Україні території Донбасу на 750% за останні 3 місяці.