ua en ru

В АП вважають необхідною посаду віце-прем'єра з євроінтеграції

В АП вважають необхідною посаду віце-прем'єра з євроінтеграції Дмитро Шимків

В Адміністрації Президента вважають за необхідне введення посади віце-прем'єр-міністра з імплементації угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Про це повідомив заступник голови АП Дмитро Шимків в ефірі телеканалу ICTV.
"Одним з елементів угоди про асоціацію є план дій по конкретних питань по кожному міністерству. На сьогоднішній момент не затверджені плани імплементації в 5 міністерствах і відомствах, наприклад, Мінекології (20 планів), Міненергетики (7 планів), Мінфін (8 планів), Адміністрація державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (1 план). Крім того, всі плани щодо імплементації повинні бути опубліковані на сайтах. На сьогоднішній момент, в 6 міністерствах і відомствах не розміщена інформація", - сказав Шимків.

Він також зазначив, що угода про асоціацію складається з 488 завдань, з них 44 маю термін виконання до квітня 2015 року. Поки, за словами Шимківа, виконано лише 13 завдань, а 80 перебувають у процесі.

Шимків підкреслив, що необхідна посада віце-прем'єра з євроінтеграції.

Він додав, що Кабмін повинен частіше надавати звіти щодо виконання конкретних питань, що стосуються імплементації УА України з ЄС.

Нагадаємо, 26 березня Німеччина ратифікувала угоду про асоціацію України з ЄС.