ua en ru

Бундестаг ратифікував угоду про асоціацію України з ЄС

Бундестаг ратифікував угоду про асоціацію України з ЄС Франк-Вальтер Штайнмайер підтримав ратифікацію УА України з ЄС

Парламент Німеччини сьогодні, 26 березня, ратифікував угоду про асоціацію України з Євросоюзом. Засідання парламенту Німеччини транслюється на сайті Бундестагу.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр наголосив, що ратифікація угоди про асоціацію є новим рівнем для країн, але при цьому вимагає багатьох реформ і змін.

Зазначимо, на засіданні планується ратифікація угоди з ЄС ще Грузії і Молдови.

Нагадаємо, 5 березня Президент Польщі ратифікував УА України з ЄС.

У вересні 2014 року народні депутати України прийняли законопроект №0098 про ратифікації угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. За відповідне рішення проголосували 355 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Даний закон означає надання парламентом України згоди на обов'язковість для України угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським союзом, Європейським співтовариством по атомній енергії та їх державами-членами, з іншого боку.

Угода складається з преамбули, семи розділів ("Загальні принципи", "Політичний діалог та реформи, політична асоціація, співпраця і конвергенція у сфері зовнішньої і безпекової політики", "Юстиція, свобода та безпека", "Торгівля та питання, пов'язані з торгівлею", "Економічне та галузеве співробітництво", "Фінансове співробітництво", "Інституційні, загальні та заключні положення"), а також додатків, які є невід'ємною частиною угоди (44 додатка 3 протоколу, декларація).

Також, згідно з додатком №1, Україна заявляє, що зобов'язання, що випливають із статті 8 угоди про асоціацію з Європейським союзом щодо ратифікації Римського статуту Міжнародного суду 1998 р., будуть виконані Україною після відповідних змін в Конституцію України.