ua en ru

У АП назвали пункти, на яких Україна наполягатиме на зустрічі "нормандської четвірки"

У АП назвали пункти, на яких Україна наполягатиме на зустрічі "нормандської четвірки" Фото: Костянтин Єлісєєв розповів, чим Україна не поступиться на "нормандській зустрічі"

Для Києва принципово важливо, щоб було усунуто всі фейкові структури так званих ДНР та ЛНР

У України є п’ять ключових пунктів, за яким вона у жодному випадку не піде на поступки під час переговорів "нормандської четвірки". Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в ефірі "5 каналу".

"Обов’язково має бути вирішене питання щодо повного контролю з боку місії ОБСЄ над кордоном, має бути виведено всі російські війська з території України, має бути обов’язково вирішене питання щодо звільнення заручників і політичних в’язнів. Також обов’язково має бути вирішене питання щодо забезпечення в майбутньому можливих місцевих виборів зокрема шляхом забезпечення поліцейської збройної місії ОБСЄ", - повідомив Єлісєєв.

Він також додав, що для Києва принципово важливо, щоб було усунуто всі фейкові структури так званої влади, які за останні два роки були створені на території так званих "ДНР" та "ЛНР"

Нагадаємо, на думку глави МЗС Франції, метою зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Берліні буде спроба домогтися від України просування зі "статусом Донбасу" і законом про вибори на його окупованій частині.