ua en ru

В АП шукають винних у програші партії влади на довиборах, - політолог

В АП шукають винних у програші партії влади на довиборах, - політолог

Програш усіх кандидатів від партії влади на довиборах у Верховну Раду – свідчення неправильних підходів до виборчої кампанії, самовпевненості і недбалості як керівників штабів, так і кандидатів. Про це заявив політолог Андрій Золотарьов, повідомляється в статті на українських ЗМІ.

За словами Золотарьова, жоден кандидат від партії влади не зміг перемогти на мажоритарних округах на довиборах у Верховну Раду.


Коментуючи результати партії влади на довиборах у парламент, "особисту відповідальність за які ніс народний депутат Сергій Березенко", Золотарьов вказав на "безпечність і необачну самовпевненість організаторів виборів від Банкової".

"Програш БПП свідчить про неправильні підходи до виборчої кампанії, самовпевненість і недбалість, як керівників штабів, так і кандидатів", – зазначив Золотарьов.

Політолог упевнений, що партія БПП зробить висновки за результатами останньої виборчої кампанії.

За словами Золотарьова, типовою є ситуація, коли жоден кандидат від влади не отримав перемогу в мажоритарних округах.

"Провал на виборах свідчить про банальне невикористання навіть стандартних партійних і адміністративних можливостей. Хтось економив, хто понадіявся на минулу славу. Тепер же на Банковій шукають винних. Але навіщо довго шукати, якщо куратори виборчих кампаній відомі, а висновки лежать на поверхні?", – прокоментував ситуацію Золотарьов.

Нагадаємо, у неділю в Україні відбулися довибори у Верховну Раду по 7 округах. ОВК уже обробили 100% бюлетенів у кожному окрузі.

Згідно з даними ЦВК, із 7 округів на двох перемогу здобули представники "Укропу", ще на двох – "Батьківщини", два – "самовисуванці". Ще в одному окрузі переміг представник "Нашого краю".