ua en ru

AOL, екс-підрозділ Time Warner, знов стала незалежною інтернет-компанією.

Американська інтернет-компанія AOL знов стала незалежною після виділення з складу медіахолдінга Time Warner. Відділення AOL було офіційно завершене 9 грудня, а сьогодні акції інтернет-компанії дебютують на Нью-Йоркській фондовій біржі, передає Associated Press.

AOL, раніше відома як America Online, була одним з першопроходців інтернет-бізнесу. Компанія однією з перших стала надавати в США послуги доступу в інтернет через dial-up (комутоване з'єднання), стрімко росла в 1990-х рр., пропонуючи користувачам революційні для свого часу сервіси. У 2001 р. AOL об'єдналася з Time Warner через операцію вартістю більше 100 млрд дол., проте це злиття виявилося одним з найневдаліших в історії корпоративної Америки. Союз AOL і Time Warner обернувся рекордними збитками для компаній і величезними втратами для акціонерів. Впродовж останніх років AOL послідовно втрачала клієнтську базу, намагаючись знайти нову особу в умовах інтернет-ринку, що змінилися.

Нова бізнес-стратегія AOL пов'язана з надіями на доходи від інтернет-реклами, що розміщується на сайтах компанії, а також з введенням нових веб-сервісов. Перспективи AOL в цій області багатьом аналітикам представляються туманними, оскільки компанії буде непросто витримати конкуренцію з такими могутніми гравцями, як Google або Microsoft. Найближчими місяцями керівництво AOL має намір провести крупну реорганізацію, скоротити частину персоналу і позбавитися від низки активів.