ua en ru

АТ "Дніпропетровськгаз" повністю завершило процедуру анбандлінгу

АТ "Дніпропетровськгаз" повністю завершило процедуру анбандлінгу Газовий вентиль (dtek.com)

АТ" Дніпропетровськгаз "вийшло із засновників компанії-постачальника ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут". Повний поділ власності став фінальним етапом анбандлінгу цих компаній, що діють у сфері розподілу і продажу газу.

Про це повідомляє прес-служба "Дніпропетровськгазу".

"До цього було завершено поділ юридичної, інформаційної та облікової діяльності, які отримали високу оцінку Секретаріату Енергетичного Співтовариства в 2020 році", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що вихід зі складу засновників, тобто повний поділ власності, є вищим рівнем анбандлінгу. Якщо в Євросоюзі, при поділі операторів ГРС і компаній-постачальників допускається збереження міноритарних пакетів акцій, то АТ "Дніпропетровськгаз" провів ще більш суворе дотримання норм європейського законодавства при проведенні процесу анбандлінгу в Україні. Таким чином забезпечено відсутність будь-якого впливу на прийняття рішень та операційну роботу компаній-постачальників відповідно до антимонопольних норм ЄС.

"Вся інформація про наші кроки в цьому напрямку прозора і знаходиться під контролем НКРЕКП за участю Секретаріату Енергетичного Співтовариства. Повний поділ в інтересах клієнтів - і ми послідовно працювали над цим для розвитку конкурентного ринку газу", - сказав голова правління АТ "Дніпропетровськгаз" Іван Вакуленко.

За словами прес-служби, компанія послідовно, починаючи з липня 2015 року, реалізувала всі етапи анбандлінгу, з дотриманням термінів і процедур, передбачених Законом України "Про ринок природного газу", а також відповідно до норм Директиви 2009/73 / ЄС в рамках Третього енергетичного пакету:

  • юридичний поділ, створення незалежної компанії-постачальника;
  • функціональний поділ, забезпечене як за рахунок поділу управління, так і незалежної роботи керівництва;
  • поділ облікової діяльності, із забезпеченням повної незалежності та публічного контролю, як за рахунок публікації на сайті АТ "Дніпропетровськгаз" , так і щорічного аудиту фінансової звітності оператора ГРС;
  • інформаційний поділ, починаючи від використання територіально відокремлених офісів, заборони на суміщення діяльності до введення угод про нерозголошення інформації та інших гарантій конфіденційності;
  • поділ ідентичності компаній з використанням розрізняються брендів, маркетингової політики і каналів комунікацій з клієнтами.

"У повній відповідності з нормами Третього енергетичного пакету, положеннями Директиви 2009/73/ЄС та Законом України "Про ринок природного газу", оператор ГРС щорічно звітує в Програмі відповідності про статус анбандлінгу і робить це спеціально уповноважена особа – комплаєнс офіцер, призначення якого погоджує НКРЕКП. Всі раніше здійснені дії з анбандлінгу АТ "Дніпропетровськгаз", поряд з іншими операторами ГРС, отримали високу оцінку Секретаріату енергетичного співтовариства – у звіті цієї організації за 2020 року статус імплементації процесу анбандлінгу в Україні оцінений в 90%", - йдеться в повідомленні.