ua en ru

"Антонов" планує випуск 70 літаків протягом найближчих 5 років

"Антонов" планує випуск 70 літаків протягом найближчих 5 років Фото: літак Ан-132D (ukroboronprom.com.ua)

ДП "Антонов" має плани повернутися на конкурентний ринок регіональних пасажирських літаків

Маркетинговий план Державного підприємства "Антонов" передбачає випуск щонайменше 70 літаків протягом найближчих 5 років. Про це повідомляє прес-служба держконцерну "Укроборонпром", до якого входить літакобудівельна компанія.

Зазначено, що для "Антонова" був створений чіткий маркетинговий план, який базується на оцінці спеціалістів, прогнозах незалежних експертів та провідних компаній. Як наголосили у відомстві, він враховує перспективні ринки та потенціал кожної номенклатури товарів на цих ринках, а також спирається на весь масив нинішніх домовленостей із партнерами.

"Згідно з маркетинговим планом, ємність світового ринку середніх транспортних літаків оцінюється у 900 літаків у найближчі 15 років. Тому ДП "Антонов" планує поставити протягом 5 років 20 літаків АН-178 замовникам із країн СНД, Азії та Африки, а також Туреччині. Також ДП "Антонов" має плани повернутися на конкурентний ринок регіональних пасажирських літаків", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, у квітні 2015 року Кабінет міністрів України передав "Антонов" до складу ДК "Укроборонпром".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДП "Антонов" запропонувало США спільний розвиток військово-транспортного літака Ан-77.