ua en ru

"Антонов" запропонував США спільний розвиток військово-транспортного літака Ан-77

"Антонов" запропонував США спільний розвиток військово-транспортного літака Ан-77 Фото: "Антонов" (kpi.ua)

Важливим кроком в авіації має стати укладення міжурядової угоди BASA

ДП "Антонов" запропонувало Сполученим Штатам Америки (США) спільний розвиток військово-транспортного літака Ан-77. Про це повідомила прес-служба підприємства в Facebook.

"3 липня 2017 "Антонов" відвідала делегація Комітету транспорту і інфраструктури Палати представників Конгресу США. Під час візиту відбулося обговорення співробітництва між Україною та США в авіаційній галузі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, "Антонов" надав пропозицію по спільному розвитку програми Ан-77 - модернізованого варіанту середнього військово-транспортного літака короткого зльоту і посадки. Він може зайняти нішу між С-130 з платним навантаженням до 21 тонн та С-17 - до 76 тонн.

ДП «АНТОНОВ» надав пропозиції щодо розвитку спільних авіаційних україно-американських проектів 3 липня 2017 року ДП «АН...

Опубліковано Антонов 4 липня 2017 р.

Так, "Антонов" запропонував організувати співпрацю за цим проектом за широкої участі американських літакобудівних підприємств та компаній-постачальників обладнання.

Крім того, реалізація проекту потребує взаємодії з органами державного авіаційного регулювання і контролю - Державної авіаційної служби України та FAA США. При цьому, важливим кроком має стати укладення міжурядової угоди BASA (Bilateral Aviation Safety Agreement).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський авіаційний завод "Авіакор" оголосив про припинення виробництва літака Ан-140 спільного російсько-українського виробництва у зв'язку з розривом коопераційних зв'язків з розробником літака - українським ДП "Антонов".