ua en ru

Антиофшорна угода з Кіпром принесе мільйонні надходження до бюджету, - Арбузов

Вже через місяць угода між урядами України та Кіпру про усунення подвійного оподаткування буде реалізовуватися на практиці. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов в ефірі програми «Факти тижня з Оксаною Соколовою» на телеканалі ICTV.

«Закон прийнято в обох читаннях, ми чекаємо підписання у Президента. Як тільки він буде підписаний, і будуть відпрацьовані необхідні умови в Кабінеті міністрів, документ почне працювати. Я думаю, це відбудеться через місяць», - сказав Арбузов.

Він висловив переконання, що реалізація документа принесе мільйонні надходження до державного бюджету. «Це мільйони податків, це мільйони, які були виведені, несплачені через те, що не було прозорості. В результаті у країни залишаться мільйонні податки», - підкреслив перший віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, 5 липня Верховна Рада прийняла закон про ратифікацію конвенції між урядами України та Кіпру з метою уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням від сплати податків на доходи. На підтримку відповідного закону за засіданні українського парламенту віддали голоси 244 народних депутата. Згідно ратифікованої конвенції, дивіденди, які сплачуються компанією-резидентом договірної держави резиденту другої договірної держави, можуть оподатковуватись у цій державі.