ua en ru

Антиміграційний указ Трампа вступив в силу

Антиміграційний указ Трампа вступив в силу Фото: Держдеп США (U.S. Department of State)

Держдеп США почав повністю виконувати антиміграційний указ президента

Антиміграційні рішення президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа вступили в силу. Про це повідомляє DW.

"Жорсткі обмеження на в'їзд громадянам ряду держав, введені указом Трампа, повністю виконуються відповідальним за це Державним департаментом", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що остання перепона до функціонування антиміграційні рішень була знята на початку тижня Верховним судом США.

"Наші посольства і консульства повністю виконують президентський указ для захисту американського народу", - йдеться в заяві Держдепу.

Так, переглянутий і схвалений судом указ президента став третьою спробою його адміністрації обмежити видачу нових віз громадянам 8 країн - 6 з переважно мусульманським населенням, а також Північної Кореї і Венесуели. У судах нижчої інстанції тривають спроби його оскаржити.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховний суд США підтримав положення міграційного указу Дональда Трампа, згідно з якими вводиться заборона на в'їзд в країну громадянам Ірану, Лівії, Сирії, Ємену, Сомалі і Чаду.