ua en ru

Антикризовий фонд ЄврАзЕС приступив до розгляду питання про виділення Вірменії кредиту на суму до 400 млн дол

Антикризовий фонд Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) приступив до вивчення і оцінки деталей державної програми Вірменії з реструктуризації ряду галузей на основі пріоритетів, встановлених урядом республіки. Про це повідомляє прес-служба Євразійського банку розвитку (ЄАБР), передає РБК. Дана робота виконується в рамках підготовки надання фондом кредиту Єревану.
Про можливість надання уряду Вірменії кредиту у розмірі 400 млн дол. із засобів Антикризового фонду ЄврАзЕС вперше заявив 4 червня 2011г. у Києві віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін за підсумками засідання ради антикризового фонду.
Євразійський банк розвитку започаткований Росією і Казахстаном в січні 2006 р. з метою сприяння розвитку ринкової економіки держав-учасників, їх стійкому економічному зростанню і розширенню взаємних торговельно-економічних зв'язків. Статутний капітал ЄАБР перевищує 1,5 млрд дол. Державами-учасниками банку є Російська Федерація, Казахстан, Білорусь, Таджикистан і Вірменія.
Антикризовий фонд ЄврАзЕС у розмірі 8,513 млрд дол. був започаткований 9 червня 2009 р. урядами Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизії, Росії і Таджикистану. Мета фонду - допомога країнам-учасницям в подоланні наслідків глобальної фінансової кризи, забезпечення їх економічної і фінансової стабільності та просування інтеграційних процесів в регіоні. Функції керівника засобами фонду виконує ЄАБР.