ua en ru

Антикорупційний суд є фундаментальним завданням України, - Держдеп США

Антикорупційний суд є фундаментальним завданням України, - Держдеп США Фото: Держдеп США (U.S. Department of State)

США в черговий раз закликали Київ створити антикорупційний суд

Створення Вищого антикорупційного суду є фундаментальним завданням України. Про це на виступі в академії Міністерства закордонних справ України заявив заступник держсекретаря США Джон Салліван, передає прес-служба посольства США в Україні.

Зокрема, Салліван заявив, що український уряд зобов'язаний проводити реформи для забезпечення рівності всіх перед законом. Він також відзначив позитивну роль Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Ці незалежні інститути боротьби з корупцією відіграють важливу роль у боротьбі з хабарництвом, і для цього їх необхідно забезпечити ресурсами і захистити. Україні також потрібен справді незалежний антикорупційний суд, який повністю відповідає рекомендаціям Венеціанської комісії. Незалежний і успішний антикорупційний суд є фундаментальним для України", - підкреслив Салліван.

Він також додав, що Україні необхідно відповідати програмі співпраці з МВФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що темпи ефективності боротьби з корупцією в країні за рік знизилися вдвічі. У той же час у світовому Індексі сприйняття корупції Україна вперше з 2010 року обійшла Росію.