ua en ru

Антикорупційний комітет ВР знову викличе Деканоідзе на своє засідання щодо Паскала

Антикорупційний комітет ВР знову викличе Деканоідзе на своє засідання щодо Паскала Фото: Хатія Деканоідзе

Соболєв не бачить сенсу в повторному виклику голови Нацполіції

Антикорупційний комітет Верховної Ради України прийняв рішення повторно викликати голову Національної поліції Хатію Деканоідзе на своє засідання з приводу призначення заступником голови поліції Василя Паскала, передає кореспондент РБК-Україна.

Члени комітету підтримали пропозицію нардепа Юрія Дерев'янко.

Голова комітету Єгор Соболєв зазначив, що підпише відповідне рішення комітету, але не бачить у виклику жодного сенсу. "Юрій Деревянко поставив пропозицію повторно викликати Хатію на комітет. Я скажу чесно, я в цьому не бачу ніякого сенсу - вона не дівчинка, вона все розуміла... Я підпишу повторний виклик на засідання комітету (Хатії Деканоідзе)", - підкреслив Соболєв.

Крім того, парламентар пообіцяв повідомити спікера парламенту щодо систематичного ігнорування викликів представників уряду на засідання антикорупційного комітету. "На найближчій погоджувальній раді повідомлю Володимира Гройсмана про систематичне ігнорування (урядом) вимог парламентського комітету (з питань протидії корупції), це проблема вже не комітету, це проблема парламенту... який фактично ігнорується", - сказав він.

Нагадаємо, Соболєв закликає голову Національної поліції Хатію Деканоідзе скасувати рішення про призначення Василя Паскала першим заступником голови поліції - начальником кримінальної поліції.

Колишній заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал призначений першим заступником голови Національної поліції - начальником кримінальної поліції, з присвоєнням йому спеціального звання генерал поліції другого рангу в порядку переатестування.