ua en ru

Антикорупційний комітет ВР просить оприлюднити співбесіди з кандидатами у Верховний суд

Антикорупційний комітет ВР просить оприлюднити співбесіди з кандидатами у Верховний суд Фото: Верховний суд України

Антикорупційний комітет попросить ВККСУ оприлюднити результати співбесід з кандидатами у Верховний суд

Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції може офіційно звернутися у Вищу кваліфікаційну комісію суддів України (ВККСУ) з вимогою оприлюднити бали за результатами співбесід з кандидатами на посади суддів нового Верховного суду. Про це сьогодні під час круглого столу заявив голова комітету, нардеп Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що ми на нашому першому засіданні комітету, яке буде в наступну середу, приймемо таке звернення до ВККСУ і я сам проговорився з паном Козьяковим (голова ВККСУ - ред.). Якщо є сумніви в чесності тих оцінок, які вони виставляють, це в їх інтересах оприлюднити всі роботи ", - заявив Соболєв.

Крім того, Громадська рада чесноти закликала ВККСУ оприлюднити результати поіменного голосування та рейтинги кандидатів на посади в ЗСУ і нести персональну відповідальність за результати конкурсу.

Відзначимо, останні співбесіди з кандидатами на посади до нового ВСУ відбулися 26 травня. Зараз на крісла суддів претендують 354 кандидата.

Нагадаємо, 22 березня президент України Петро Порошенко підписав законопроект, який регулює роботу нового Верховного суду України.