ua en ru

Антикорупційний комітет ВР визнав корупціогенним законопроект про введення перепусток до зони АТО

Антикорупційний комітет ВР визнав корупціогенним законопроект про введення перепусток до зони АТО Фото: Єгор Соболєв

Нардепи перейнялися виникненням нових повноважень

Комітет Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції визнав корупціогенним проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення порядку в'їзду на неконтрольовану територію і виїзду з неї громадян України та іноземців (осіб без громадянства). Відповідне рішення було прийняте під час вчорашнього засідання профільного комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"Законопроект 2488 - пропоную визнати його корупціогенним тому, що закон встановлює перепустки для іноземців, що в'їжджають в зону антитерористичної операції. Ви розумієте, що зараз перепустки (до зони АТО, - ред.) існують як окремі рішення окремих правоохоронних органів і вони вже викликали велику систему корупції. Встановлювати законом вимогу мати перепустку, крім паспорта, крім усього, на мою думку, це запровадження нового повноваження, непередбаченого жодними іншими законодавствами і філософією прав людини. І це справді в наявних умовах призведе до постійних зловживань, і тоді вже ніяк ці перепустки не скасувати. Тому, якщо ви не заперечуєте, я пропоную його визнати корупціогенним", - заявив голова комітету, народний депутат Єгор Соболєв.

Нагадаємо, напередодні голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко прокоментував конфлікт з нардепом від фракції "Самопоміч" Єгором Соболєвим.