ua en ru

Антикорупційний комітет ВР переніс розгляд питання про збагачення Семочка

Антикорупційний комітет ВР переніс розгляд питання про збагачення Семочка Фото: Сергій Семочко (semochko.net)

Питання спробують розглянути наступної пленарної середи

Комітет Верховної ради з питань запобігання та протидії корупції переніс засідання з питання незаконного збагачення першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка. Про це повідомили в секретаріаті антикорупційного комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

У секретаріаті зазначили, що питання спробують розглянути наступної пленарної середи.

Зазначимо, народні депутати планували розглянути факти, які були оприлюднені у журналістському розслідуванні програми "Наші гроші".

За словами члена антикорупційного комітету, нардепа Єгора Соболєва, причиною скасування засідання стала відсутність керівників силових структур у Києві.

"Голова комітету повідомив, що керівник СБУ Василь Грицак наразі перебуває у відрядженні, просить перенести засідання на тиждень. Наступного тижня комітет має збиратись", - розповів Соболєв.

Він наголосив, що на комітет будуть запрошені керівники Служби безпеки, генеральної прокуратури та НАБУ.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження щодо Семочка. "На підставі журналістського розслідування зареєстровано провадження за ст. 368 з позначкою "2", - сказав глава НАБУ Артем Ситник.

Як писало РБК-Україна раніше, журналісти з'ясували, що у заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка є нерухомість на 200 млн гривень, а у членів його сім'ї російське громадянство і вони періодично відвідують окупований Крим.

Зокрема, журналісти встановили, що Семочко їздить на Land Cruiser, зареєстрованому на неіснуючу людину. Цей автомобіль щоранку приїжджає забирати пасажира в закрите котеджне містечко в Конча-Заспі. Будинок на 333 квадратних метра офіційно придбала Тетяна Лисенко, в Козині є ще два величезних будинка, недавно оформлених на її доньку.