ua en ru

Антикорупційний комітет затвердить правила відбору кандидатів в аудитори НАБУ 5 квітня

Антикорупційний комітет затвердить правила відбору кандидатів в аудитори НАБУ 5 квітня Фото: Єгор Соболєв

Соболєв також уточнив нові можливі кандидатури в аудитори НАБУ

Комітет Верховної Ради України з питань запобігання корупції затвердить правила відбору кандидатів в аудитори діяльності Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) на своєму засіданні 5 квітня 2017 року. Про це голова комітету Єгор Соболєв написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Сьогодні наш парламентський комітет з протидії корупції прийняв рішення шукати нових кандидатів за допомогою відкритого конкурсу. Правила збору заявок і відбору кандидатів затвердимо на наступному засіданні комітету 5 квітня", - повідомив парламентар.

Голова комітету також уточнив нові можливі кандидатури в аудитори НАБУ від парламенту.

"Члени комітету доручили мені дізнатися, чи згодні бути номінованими на посаду аудитора НАБУ від парламенту Марта Борщ, американський прокурор, яка ув`язнила Павла Лазаренка; Карлос Кастресана - іспанський прокурор, який відправив за грати керівництво Гватемали; та Джованні Кесслер - італійський прокурор та гендиректор Європейського управління боротьби з шахрайством. Вчора громадські організації запропонували їх кандидатури уряду", - підкреслив Соболєв.

Про аудитора Антикорупційного бюро. Сьогодні наш парламентський комітет з протидії корупції прийняв рішення шукати нови...

Опубліковано Єгором Соболєвим 22 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет Верховної Ради України з питань запобігання корупції запустив новий відбір на призначення від парламенту кандидатури в незалежні аудитори діяльності Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).