ua en ru

Антикорупційний комітет просить Яценюка не призначати гендиректора аеропорту "Бориспіль" до 17 лютого

Антикорупційний комітет просить Яценюка не призначати гендиректора аеропорту "Бориспіль" до 17 лютого Фото: Юрій Солончук

17 лютого відбудеться чергове засідання комітету

Комітет Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції просить прем'єр-міністра Арсенія Яценюка не призначати переможця конкурсу на посаду генерального директора міжнародного аеропорту "Бориспіль" Юрія Солончука до наступного засідання комітету, який відбудеться у середу, 17 лютого 2016 року, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідне рішення було схвалене сьогодні на засіданні комітету.

"Звернутися до прем'єр-міністра не призначати переможця конкурсу до засідання комітету",- сказав голова комітету Єгор Соболєв.

Нардеп поінформував, що на наступному засіданні депутати заслухають самого переможця конкурсу Солончука, а також ще трьох претендентів на цю посаду і міністрів та громадських активістів, які були членами конкурсної комісії з відбору переможця.

Так, з відповідною ініціативою про відтермінування призначення звернувся народний депутат, член комітету Олег Осуховський на підставі звернення представників Громадської організації "Всеукраїнська люстрація".

За словами Осуховського, Солончук вже очолював аеропорт у 2006-2008 роках і був задіяний до корупційних схем , а сам конкурс був проведений Мінінфрастуктури непрозоро.

Як зауважив депутат кореспонденту РБК-Україна, конкурс проводився вночі, без представників ЗМІ та народних депутатів, переможець конкурсу не представив програму розвитку аеропорту.

Нагадаємо, комітет з призначень Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України запропонував кандидатуру Юрія Солончука на посаду глави аеропорту "Бориспіль".

Зазначалося, що на посаду керівника аеропорту "Бориспіль" претендували чотири кандидати - Валентин Візант, Піотр Ікановіч, Сергій Гомболевський і Юрій Солончук. Після співбесід з кандидатами і розгляду їх пропозицій щодо розвитку аеропорту члени комітету віддали перевагу Юрію Солончуку.