ua en ru

Антикорупційне відомство Пакистану відмовилося виконувати постанову суду про арешт прем'єра

Антикорупційне відомство Пакистану відмовилося виконувати постанову Верховного суду про арешт прем'єр-міністра країни Раджі Первеза Ашрафа. Глава відомства Фасі Бохарі заявив, що у суду недостатньо доказів, передає Fox News.

Зокрема, за словами чиновника, обвинувачі "покладаються на усні заяви, які не можуть служити підставою для арешту". Він також зазначив, що розслідування не було проведено належним чином, тому, щоб визначити, чи повинен прем'єр-міністр відправитися за грати, знадобиться додатковий час.

Нагадаємо, 15 січня Верховний суд Пакистану виніс постанову про арешт прем'єр-міністра Ашрафа і ще 15 осіб, які проходять у справі про корупцію при видачі дозволів на будівництво так званих RPP-електростанцій - швидкомонтованих приватних електростанцій, що призначалися для вирішення проблеми енергодефіциту в короткостроковій перспективі. Прем'єр звинувачується в отриманні "відкатів" в 2010 р. під час перебування федеральним міністром водних ресурсів та енергетики.

Попередник Ашрафа на посту прем'єр-міністра Юсуф Реза Гілані пішов у відставку в червні 2012 р., після того як Верховний суд Пакистану визнав його винним у незаконній відмові ініціювати антикорупційне розслідування відносно Президента країни Асіфа Алі Зардарі.

Читайте також: Суд Пакистану виніс рішення про арешт прем'єр-міністра країни

Fox