ua en ru

Антикорупційна прокуратура розслідує близько 20 справ, пов'язаних з корупцією в Кабміні

Антикорупційна прокуратура розслідує близько 20 справ, пов'язаних з корупцією в Кабміні Фото: Назар Холодницький заявив, що слідство займає багато часу і зусиль

Холодницький заявив, що слідство займає багато часу і зусиль

Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідує близько 20 справ, пов'язаних з корупцією в Кабінеті міністрів України. Про це в інтерв'ю DW повідомив керівник антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"На даний час у нас є деякі провадження, їх близько двадцяти, які пов'язані з корупцією у виконавчій гілці влади. Ми не можемо зараз наперед стверджувати про наявність підстав для пред'явлення підозр тим чи іншим членам Кабміну. Але слідство триває, триває збір документів, збір доказів. Який займає багато часу і зусиль, але який триває", - заявив Холодницький.

Водночас він розповів про хід перевірки заяви міністра економічного розіитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса про корупцію в уряді.

"Після заяв міністра Абромавичуса детективами НАБ було зареєстроване кримінальне провадження, міністр вже декілька разів побував на допитах, був на допиті і нардеп Кононенко, про якого вказував Абромавичус у своїх заявах. Заяви, які виникають у публічній сфері, потім дуже важко доводити до суду і дуже важко з ними виходити на фінішну пряму", - сказав Холодницький.

Нагадаємо, Холодницький заявив, що швидкого результату у справах проти Кононенка, Пашинського і Мартиненка чекати не варто.