ua en ru

Холодницький: швидкого результату у справах проти Кононенка, Пашинського і Мартиненка чекати не варто

Холодницький: швидкого результату у справах проти Кононенка, Пашинського і Мартиненка чекати не варто Фото: Назар Холодницький повідомив, що до суду направлено три обвинувальних акта

Станом на 1 березня Спеціалізованою прокуратурою до суду направлено три обвинувальних акти

Швидкого результату у справах проти Ігоря Кононенка (фракція "Блок Петра Порошенка"), Сергія Пашинського (фракція "Народного фронту") і Миколи Мартиненка (колишній депутат "Народного фронту") чекати не варто. Про це в інтерв'ю DW повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"На даний час слідство у всіх цих провадженнях триває, поки що підозр нікому не оголошено. Триває стадія збору доказової бази, оскільки статус народного депутата передбачає надання дозволу Верховної Ради щодо притягнення до кримінальної відповідальності. Там трохи ускладнений процес, тому швидкого результату чекати не варто, оскільки це неможливо. Такі справи, де є системна корупція, де задіяні офшори, тіньові схеми, потребують часу і значних зусиль і, зокрема, допомоги міжнародних партнерів", - сказав Холодницький, відповідаючи на питання, чи планується на цьому тижні направити до суди провадження у їхніх справах.

Водночас він наголосив, що треба "тверезо ставитись до заяв політиків, громадських діячів, які різними заявами намагаються зробити політичний піар й отримати політичні дивіденди".

Холодницький також повідомив, що станом на 1 березня Спеціалізованою прокуратурою до суду направлено три обвинувальних акти: відносно суддів, які були першими викриті в грудні 2015 р., відносно керівника однієї з державних установ, який обвинувачується у розтраті коштів на суму 14 млн гривень.

Нагадаємо, Антикорупційне бюро порушило справу за заявами міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса про втручання у роботу міністерства боку першого заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.